Kterak jsem k X-Wing podložce přišel

Původní návrh z Hofálu.
Už dlouho jsem přemýšlel, že si pořídím nějakou herní podložku ke hraní X-Wingů. Vzhledem k tomu, že to je hra z valné většiny založená na manévrování, je potřeba mít nějak přesně určen konec hrací plochy a hrát na "kraj stolu" či "asi někde tam" není úplně košer. Plus není nikdy na škodu si krapet zvýšit kulturu hraní.

Navíc víceméně hraju X-Wingy hlavně na conech a hraní na podložce může přeci jen zaujmout potencionální nové hráče více, než hraní na obyčejném stole. Nemluvě o nějakých ukázkových hrách v rámci programu...

Akorát když jsem se díval po internetu, tak všechny podložky byly buď hnusné, předražené či z nekvalitního materiálu.

Na konci prázdnin Exefx na Hofálev X-Wing klubu oznámil, že si bude nechávat natisknout vlastní herní podložky k X-Wingům. Nahodil dva grafické návrhy a zatímco jeden mi připadal strašně hnusný, druhý se mi dost líbil. Problém kde sehnat podložku byl náhle "sám" vyřešen.



Podložka je natisklá na zalaminovanou bannerovinu - materiál, s kterým se každý někdy potkal. Je i díky tomu relativně lehká s porovnáním s "pořádnými a tlustými" game maty.

I když je na pohled i omak docela hladká, tak naštěstí podstavce lodiček na ní pevně drží a nekloužou.

Podložka má na jedné straně i dedikovanou odkládací plochu na karty, kam se s přehledem vleze celá letka i s upgrady a damage kartami. Díky této ploše navíc ji můžete i doma uchovávat srolovanou a nevadí, že po vybalení jsou okraje chvíli "vykroucené" - je to na místech, kde se nehraje.


Rozhodně dobrá koupě a pokud by se někdy dělalo druhé kolo objednávek, všem doporučuji si ji také dopořídit.

BTW: Pokud obrázek odněkud znáte, nemílíte se. Jedná se o vcelku známý snímek od NASA z roku 2012, který je i hojně užívaný například i na wikipedii.

Comments