Jak vypadá Normandie v Ogřáku


Postavený stůl.
Tak kromě generických terénů z Warhammerů či zákopových desek je už v OD nově i přímo Bolt Actionový terén od Katchera. Tak přináším pár fotek a poznatků, jak se na něm hraje.

Hrál jsem s Bagrem takové menší německé cvičení, které akorát kazila jeho plamenometná B2, která zapomněla stříkat vodu.

Deploy a Katcherovy super bokáže.
Ruina.
Hraní s Timeline ruinama se ukázalo jako legrace, protože pořádný barák do kterého si opravdu vleze celé družstvo (a víc) a může se v něm držet docela hodně mění hru.

Nemluvě pak o vícepatrových barácích, které dodají i výhodu lepšího výhledu.

Flambapanzer!
B2 se ukázala jako čiré zlo, které mi samo o sobě odpařilo dobrých 500+ bodů z tisíce... A fausty i schreck měli proti němu nabito gumové medvídky... Navíc se ukázalo jako velmi blbé, že B2 má armor 9 ze všech stran, takže nejde ani pořádně rozbít v close combatu...

Alespoň, že v novém FAQu je slíbeno, že vozidlový plamenomet bude mít dostřel "jen" 12" místo 18".

Vesnička.

Docela dvousečné se pak ukázalo umístění snipera do věže kostela. Sice krásně na všechno viděl a dostřelil, ale (zcela nečekaně :D ) zase mohlo všechno střílet na něj.

Hlavní ulice.
Opět jsem vyzkoušel vzít nezkušený minomet a i tentokrát se nakonec královsky zaplatil, když odpařil jedno družstvo. Akorát má nevýhodu, že mu příliš snadno umírá spotter na zabití sniperem, když má jenom 3+ tuhost...

Dětská práce jede!
Vyzkoušeli jsme i hrát optinal rule z Tank Wars na vylézající posádku vozidel - imho je to pravidlo doopravdy v pohodě.


Jinak kromě kostela, dvoupatrového domu, jedno a dvoupatrové ruiny co jsou na fotkách je v OD i velký (asi tak2x než ten ukázaný) kostel, který potřebuje slepit.

Comments