Besiege v0.03 - Early Access


*KA-BOOOM*
Lidi rádi staví různé věci. Lidi rádi ničí různé cizí věci. Kombinace = profit! Aneb Leonardo da Vinci na (nekvalitním) cracku.

Spiderling Games to chápou a proto ve své hře Besiege nám dovolí postavit všemožné pseudostředověké obléhací stroje a těmi ničit města/hra/zabíjet vojáky.

Hra je zatím na Steamu v Early Accessu, ale už s verzí 0.03 se dá užít hromada zábavy.

Hra zatím obsahuje jednu "kampaň" o 13 misích, kdy se musí splnit nějaký specifický úkol (znič nepřátelský hrad, zabij X% vojáků na mapě, projeď určitou trasu, doprav předmět z bodu A do Bé - tedy slouží jako takový tutoriál, který vás nutí zkoumat různé aspekty stavění stroje) a hlavně Sand Box mód, kde se dají strávit hodiny a hodiny děláním strašných (v obou významech tohoto slova) strojů.

Takže malá ukázka mích strojů zkázy.

Doommachine 1#
Můj první pořádný výtvor... je hrozný. Ale pamatuji si tu ohromnou radost, když jsem ho sestrojil.

Chainsawkiller.
Tohle už je poněkud sofistikovanější ohavnost. Vpředu i vzadu je spousta malých sekcí, které se dají odstřelit pryč a protože mají na obou stranách neustále se točící kotouče pily, tak neustále po mapě poskakují a krajejí vše, co jim přijde do cesty. Pokud nemá člověk dobývat hrad, masakrózní věc.

Vrrůům.

Ovšem nemusíte nutně stavět jen čistě zabíjecí věci. Kvůli jedné misi v kampani jsem postavil i takový primitivní jeřáb.

Jeřáb.

Akční jeřáb!


Naštěstí se dal použít i v boji. ::D

Bojový jeřáb.
V Besiege si jde zahrát i středověká verze Carmageddonu!

Autíčko!
A když vás standardní blbosti omrzí, vždy jde třeba zkoušet, co vše engine vydrží... Třeba moji dělostřeleckou zeď už moc utáhnout nedokázal...

Zeď smrti.

Nebo postavit létajícího draka.

I'm doom and death!
Nebo hodně primitivní (a však létající!) bombardér.

Bombing run!
Bombing run!
Ale protože je navádění letounu náročné (jak samotný let, tak něco trefit a sám u toho neexplodovat ve vzduchu) plynule přejít k naváděným střelám země-země.Placatá Wunderwaffe V1!





Případně, až se s hrou trošku seznámíte, zkoušet i nějaké mechanicky složitější věci. Jako třeba funkční katapult. Tahle moje hrůznost dostřelí asi nějakých 10 metrů, ale mám z něj i tak zatím nehoráznou radost. ::D



A jako všechny stavěcí hry, nakonec to stejně skončí u svastik...

Wunderwaffe V-88!

Za mně Besiege můžu jen doporučit. Stojí zatím míň než lístek do kina na 50 odstínů blbosti a užijete si s ním mnohem víc srandy! A to je to zatím v Alpha verzi...

BTW: Doporučuji si projít youtube, co jsou schopní lidi vytvořit za stroje. Některé jsou opravdu neuvěřitelné - ať svojí demencí ši důmyslností.

Comments