X-Wing turnaj 5.2.2015

Carnor Jax probírá poslední detaily taktiky...
Tento čtvrtek se ve Světě deskových her konal další turnaj v X-Wingu. Tentokrát jsem si řekl, že ho zkusím navštívit, přestože považuji kompetetivní hraní X-Wingů za činnost podobou ježdění na tříkolce. Ano jde to, je to pohodlné a jediné co k tomu potřebuje je vůle chtít, ale jako dospělý byste to neměl dělat.

Abych nedostal úplně po čuni, vzal jsem i relativně solidní letku. Není to nic top, ale imho to umí docela potrápit. Jen je hodně závislá na manévrování a jako všechny listy s elitními piloty, každá ztráta citelně bolí.
TIE/IN Carnor Jax [Royal Guard TIE, Hull Upgrade, Shield Upgrade] (33)
TIE/IN Turr Phennir [Push the Limit, Shield Upgrade] (32)
TIE Mauler Mithel [Targeting Computer] (19)
TIE Dark Curse (16)

Přesně 100 bodů.
Imperiální (j)elita...
Turnaj byl navíc nahlášen přímo u FFG, takže jsem dostali věci z loňského zimního packu. Každý alternativního pilota bombera (asi bych si to ho měl koupit ::D ) a pak ti šťastnější ještě dostali náhodně krabičku na karty s Falconem a plastové Cloak tokeny. A vítězové alternativního Hana Sola.

Hra 1# Mortimer
Na první hru fasuju list se třemi Tie (2x Academy Pilot a Mithel) a "narážecím" Decimatorem s Vaderem a další hromadou upgradů.

Deploy.
Říkám si, že nemám jak zabít Decimator a můj odhad se ukáže býti správný. Jednoduše řečeno mu postřílím doprovod TIE a pak kroužím kolem Decimatoru jako maorští domorodci kolem velryby.

Teď vidíte Mithela...
... a teď už ne.
Decimator do mně vždy narazí, Vaderem do toho škrtí jak o život, a kolem sebe rozhodí pět útočných kostiček. Tak se to opakuje do konce hry, kdy dostanu wipe a Decimator je na stole spokojeně s půlkou život (které si z větší části sundal sám ::D ). Autohit + Autocrit na těch tří HP lodičkách je zlo...

Závěrečný showdown 1-1 Carnor nepřežil.
Takže prohrávám 45:100. Ale Mortimer byl fakt fajn chlapík a hra s ním opravdu zábavná. Tuhle úvodní hru jsem si z celého turnaje asi nejvíce užil.

Hra 2# Mortuss
Na druhou hru dostanu krásně ogrindovaný list. 4x základní B-Wing s Ion canonem. Tedy list co má 12HP a 20 shieldů + mi vypíná manévrování. Říkám si jak moc jsem strašně v hajzlu...


... že udělám i takový yolodeploy a rozlítnu se v linii po kraji stolu vstříc letce smrti. V úvodní přestřelce se mi štěstím podaří sestřelit jeden B-Wing a pak přežít salvu zbytku.

A už je to 4:3 :)
Pak už jenom předvádím větší artistické cviky než opilý ruský voják a pomocí rollů a boostů se držím B-Wingům ze zaměřovačů.

*vroom*
Mithel pak chudák umře když se velmi, velmi špatně zastaví přes iont...

A první mrtví je opět Mithel...
Pak jenom nějak manévruju kolem B-Wingů a postupně je ozobávám... Chudák Thurr Phennir umře naprosto zbytečně při vláčkonáletu na poslední B-Wing...

Jede, jede mašinka...
Takže k mému překvapení výhra 100:51.

Hra 3# MiraC 
Na další hru dostávám další grindovací blitku. 2x základní X-Wing a hlavně 2x základní B-Wing s Heavy Laser Cannonem. Takže B-Wingy co na mně na vzdálenost tři blijou čtyři kostky za který nemám bonusový evade... OK.

Průběh bitvy v kostce.
Je mi jasný, že se musím dostat nějak na kontaktní vzdálenost, zabít jeden X-wing a pak se nalepit na B-Wingy.

*vžrůům*
Takže první kolo se držím zkrátka a pak vyletím co nejvíce v před a strašně 12 kostkama osolím jeden X-Wing. Aby přežil s jedním HP. Bitch.

Rebelové pak sestřelí Mithela (nobody likes that guy), který opět umře jako moje první loď.  Načež neodhadnu soupeře (který se pohne pouze o jedna rovně) a můj plán na jeho přelet s otočkou asi o centimetr nevyjde, takže se jenom vystresovaně zaseknu v jeho X-Winzích... Umírá Thurr Phennir.

How 'bout nope.
Načež se nějak rozletíme, umírá Jax a já si chci aspoň tím Dark Cursem dorazit ten 1HP X-Wing, ať mám alespoň nějaké body.

Hon na Rudý Říjen.
Ovšem můj plán je překažen, když soupeř vezme za X-Wing tři útočné kostky a zkušeně hodí tři hity a já se svými čtyřmi evady nehodím nic a Dark Curse se odporoučí přesně v duchu zbytku hry...

Dostávám strašně přes rypák 0:100.

Ve finále skončím s jednou výhrou na slušném třináctém místě, kde hrozně moc dělají pomocné body (která mi poslední hra, trošku, ehm zkazila).
Konečné výsledky - Turnajové body (pomocné body)
  1. Andy                        15 bodů (+567)
  2. RodanLewarx          15 bodů (+558)
  3. MiraC                        10 bodů (+442)
  4. Rogen                      10 bodů (+426)
  5. Havelock                  10 bodů (+313)
  6. Ruda                        10 bodů (+270)
  7. Grom                        10 bodů (+248)
  8. Falco                          6 bodů (+252)
  9. Honza                        6 bodů (+228)
  10. Riddleboy                  5 bodů (+342)
  11. Vlastus                        5 bodů (+275)
  12. Mortuss                      5 bodů (+243)
  13. Potan                          5 bodů (+204)
  14. Mortimer                    5 bodů (+174)
  15. Lord Pupek                0 bodů (+125)
  16. Deks                          0 bodů (+122)

Takže nakonec to nebyl až takový fail. Akorát fakt jsem byl překvapen obecnou kompetetivností eventu. Snad každej druhej stůl měl Decimator či Falcona (případně i kombinace dvou velkých lodí) či nějakou hroznou grinďárnu.

Ale i tak to byla sranda a když mi to časově vyjde, tak se zastavím i na příští turnaj.

Comments

  1. pekny report :)
    byt z prahy, tak bych si taky prisel zahrat...
    dovolim si trochu zaspekulovat, protoze proti decimatoru jsem nehral. zkusil bych ze zacatku koncentrovat komplet letku na decimator. prece jen 10 utoku (14 range1) je proti agility 0 dost. dve kola a kdyz pujdou kostky, je po nem. 3x tie se 2 utoky muzou pockat. ale jak rikam, teoretizuju :)
    koukni na http://lkhero.blogspot.cz/ , pokud to jiz neznas, tam borec pise o letani s elitnima t/i listy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak já proti Decimatoru hrál prvně :)
      A nějak jsem si řekl, že Decimator má moc životů a jenom tři útoky (4 za stress) v základu proti až 10 kostkám TIE v range 1. No, nevyšlo to :D Hlavně jsem čekal, že budu schopný ho vymanévrovat...

      Jinak ten blog znám, ale nějak moc extra ho nesleduju.

      Delete
  2. Hmm, zajímavý report. Jak bylo řečeno, koncentrovat palbu na decimátora by bylo asi nejlepší a pak vyřídit TIE Fightery. Je to jinak turnaj, tam to chce kompetitivnost čekat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak já ji čekal, ale tak moc jsem jí nečekal :) Jako 4x B-Wing s Iontem byl na mně prostě moc :D Či Falcon s Rendarem a tak :D Nic se nemá přehánět :)

      Delete

Post a Comment