Propozice na Achtung Ogr! 01


Takže tady máme propozice k prvnímu Boltímu miniturnaji v Ogřáku, který se uskuteční 26.4.2015.

Je to mnou první pořádaný turnaj, tak doufám, že všechno půjde podle plánů a nebudou zádrhely :)

Protože mám rád, když jsou akce pojmenované a není to jen "miniturnaj v X" jsem se rozhodl mu i dát jméno - Achtung Ogr! podle názvu Guderianovy slavné knížky, jejíž jméno už i nějak zlidovělo jako hláška. Proč ogr snad dojde každému. ::D

Hraje se na 1000pts, smějí se použít všechny oficiální pravidla kromě Warplanes a pojmenovaných charakterů. Tedy je dovoleno přijít mimojiné s výsadkáři, tankovkou či reportéry. Maximální počet čet jsou dvě, ale je možné kombinovat jejich typy.

V rozumné míře je možné nasadit proxy modely. Pokud nevíte jestli odhadnete rozumnou míru, napište mi a usměrním vás.
Harmonogram:
10:15 - Registrace
10:30-12:30 - První hra (Scénář 6 - Demolition)
12:45-14:45 - Druhá hra (Scénář 4 - Hold until relieved)
15:00-17:00 - Třetí hra (Scénář 2 - Maximum Attrition)
17:20 - Vyhlášení vítězů (OD zavírá v 18:00, takže máme málo rezerv na prodlevy)
Kapacita turnaje je domluvena na 10 hráčů, přihlášky (Jméno/Nick a armádu) posílejte Potan@seznam.cz. Platí základní pravidlo, kdo se dřív přihlásí, ten hraje...

Startovné je desetikoruna, abych ženě koupil bomboniéru za diplomy :)

Na první hru je možné vyhlásit challenge, další kola budou párována podle bodů.

Na turnaji bude platit několik house rules, které z větší části vycházejí z Boltaction.net úpravy.


Smějí se nakupovat kořistní vozidla. Fungují podle pravidel, které zavedl Warlord v pozdějších armyboocích. Smí se koupit pouze inexperienced, nebo regular a max do ratingu 10 (heavy tank). Kořistní vozidlo je o 25 bodů levnější (do min ceny 25pts), než originál, ale za to dostává pravidlo Unreliable -> Pokaždé když dostane pin(y), dostane navíc ještě jeden. Pokud hrajete armádu, co má možnost nakupovat kořistní tanky už ve svém armybooku, přebíjí to tyto propoziční pravidla a řiďte se knihou.

Každé dělo si za 15 bodů smí koupit nějaký softskin (6+) tahač s pravidlem "slow".

Fixed zbraň se při "advance rozkazu" smí natočit o 90 stupňů a pak smí střílet s -1 postihem na hit.

Všechny LMG stojí v základu místo 20 jen 5 bodů.

Transport s armorem 7+ (tedy hakl, M3 - ne náklaďáky či jeepy) smí během hry vystřelit jednou zbraní, i když nemá na palubě žádnou posádku. (Ale STÁLE platí pravidlo o zničení vozidlo při blízkosti k nepříteli!)

Když transportér s armorem 7+ (tedy opět NE náklaďáky) má dostat pin ze small arms fire (to je důležité, jen small arms - na heavy zbraně jej dostává stále automaticky) hází si kostkou jestli pin ignoruje či ne na stejném principu, jako si na všechny zbraně hází tanky.
Tedy, když má Regular hakl dostat pin ze small arms, tak si hodí kostkou a na 4+ ho ignoruje a žádný nedostane. Veteránský transport ho ignoruje automaticky a inexperienced ho zase automaticky stejně dostává (tedy je to v jeho případě při starém).
Stejný princip funguje pro převáženou posádku. Regulérní posádka na 4+ piny ze small arms do vozidla ignoruje, veteráni je ignorují automaticky a inexperienced je dostává automaticky.

Pravidlo u HQ jednotek "as depicted on the models" prostě platí a není možné jej ochcávat. Pokud máte velitele s puškou, má prostě pušku a ne samopal/stg/brokovnici.

Bude se hrát optional pravidlo osádek z Tank War (PDF strana 70).
Když je vozidlo vyřazeno, hodí D3, aby se zjistilo kolik členů osádky se dokázalo zachránit. Pokud vozidlo bylo Armoured vehicle (7+), soft skin vehicle (6+), nebo pokud bylo zničeno výsledkem massive damage aplikuje se modifikátor -1. Inexperienced posádka hází dvěma kostkami a vybírá nižší číslo. Veteran posádka hází dvěma kostkami a vybírá vyšší číslo. Přeživší posádka se pohne 2D6 od vozidla směrem k jejich vlastní hraně stolu a dostanou rozkaz down (je použita rozkazová kostka vozidla). Od příštího kola se osádka chová jako normální pěší družstvo. S jedním rozdílem a to, že osádka může opustit stůl (nepočítá se jako ztráta) na jejich hraně stolu a to tak, že všichni členové se musí aspoň dotknout okraje stolu.
Za zničené vozidlo má protihráč 1 Kill point a může získat i druhý za zlikvidování posádky.

A nakonec se samozřejmě bude hrát Pražský lesíkviditelnost přes les se měří stejně jako u kouřové clony. Tedy je vidět skrz jen na dva palce.

To je snad vše. Kdyby byl nějaký dotaz, nebojte se zeptat v komentářích.

Seznam přihlášených (poslední aktualizace 22.4. 14:05)
  1. Potan - Německo
  2. Aragorn - GB Commandos
  3. Mariachi - USA
  4. Snorri - Německo
  5. Standa Beran - Britové 
  6. Bagr - Německo

Comments