Report z Achtung Ogr! 01

Motto turnaje.
Tak mám za sebou svůj první organizovaný miniturnaj v Boltu i vůbec. První Achtung Ogr! Ne, že by hraní v Mephitu byla nějaká hrůza, ale prostě mi to tam vždycky přišlo taková maličkaté a chtěl jsem si zahrát i ve velkém a vzdušném prostoru, který Ogřák nabízí. A jak se říká... Co si sám neuděláš, to nemáš.

Nakonec jsem se rozhodl přijít zase s panzergranátníky, které jsem díky snížené ceně za kulomety mohl opatřit dokonce dvěma hakly. A protože je i zvětšující se trend nasazovat heavy metal, začlenil jsem do čety poprvé i protitankovou pušku.
HQ (60pts)
Regulérní poručík (50) a puclek (10), oba StG [60]
Infantry (517pts)
Hitler-Jugend, 6 členů, 4x Panzerfaust (4x5), Bycycles (10) [74]
Waffen-SS (Late War), 8 členů, Fanatics (24), 2x Panzerfaust (2x5), 1x StG (5), 1x LMG (5) 5x SMG (5x3), NCO s SMG (3) [166]
Waffen-SS (Late War), 8 členů, 2x Panzerfaust (2x5), 2x StG (2x5), 2x LMG (2x5), 1x SMG (3), NCO s SMG (3) [140]
Waffen-SS (Late War), 8 členů, 2x Panzerfaust (2x5), 2x StG (2x5), 2x LMG (2x5), NCO s SMG (3) [137]
Infantry Support (205pts)
MMG team, regular [50]
AT rifle team, regular [30]
Heavy mortar, regular (65), spotter (10) [75]
Sniper team, regular [50]

Recce Vehicles (40pts)
Motorcycle with MMG sidecar, regular [40]

Transports (178pts)
Hanomag, regular [89]
Hanomag, regular [89]

Total 1000pts, 12 Order kostek.
Inu více než slušný počet kostek, mobility i palebné síly. A i přes AT pušku mi pořád docela citelně chybí nějaký pořádný antitank kromě faustů.

Hra 1# - Demolition - Mariachi (USA Tankovka)
Mariachi jako jediný člověk na turnaji nasazuje tankovku - 2x Sherman a 1x kořistní Panzer IV. Kromě nich už tam na moc věcí nemá body - kulometný jeep, družstvo puškařů a medium mortar v náklaďáku a Air observer. Dohromady jen osm order kostek...

Zakopaní američanů u svého objectivu.
Hrajeme zákopovou mapu a každý si hodíme svůj objectiv do jednoho z rohů, krytý zakopanou pěchotou. V tomhle mám krapet výhodu, protože té pěchoty mám víc. ::D

Děti x Sherman 1:0
I když mi Mariachi letadlem smaže jedno družstvo veteránů bránící objectiv, za trest mu družstvo dětí rozfaustuje Sherman, dříve, než cokoliv pořádného udělá. Ovšem vzápětí jsou smazáni kulometnou palbou z rezerv přijíždivšího druhého Shermanu.

Děti x Sherman 1:1
Ovšem tím se docela omezila Mariachiho protitanková palba a může začít veliký nápor k jeho objectivu. Vynořivší se PZ IV. vyřadí hakl, ale je pomalu jasné, že USA svůj objectiv německému náporu neubrání.

Německý postup na objectiv.
Mariachi se pokusí zvrátit situaci riskantním vyběhnutím svých G.I. Joes ze zákopu na bodákový útok na mé panzergranátníky. Amíci ovšem v drsném close combatu poznají, kdo je nadřazená rasa.

"Affix!"
Ještě proběhne troška farmaření KP, ale bitva je tím ve čtvrtém kole rozhodnuta. Veteráni zabírají americký objectiv a Mariachi už je nemá čím vystřílet pryč. Vyhrávám primární misi, na KP vedu o 3. Tedy výsledek je výhra 19:1.

Hra 2# - Hold until relieved - Aragorn (GB - Commandos)
Na druhou hru mám v městském boji svoji věčnou turnajovou nemesis - Aragorna a jeho Commandos. Tentokrát však vyměnil heavy metal Churchilla za trošku flambování - ať již pěšího týmu či Wasp.

Spotter má krásný výhled na... vše vlastně.
 Aragorn vyhrává roll-of a pro mě z nepochopitelných důvodů se rozhodně bránit...

Není nad krásný cityfight...
Další dobrý den pro Německo předznamená pokus Wasp sežehnout děti plamenometem, který nejenže skončí neúspěchem, ale dětičky ji na oplátku sestřelí fausty a ještě se upgradnou na reguláry.

Děti x Wasp 1:0.
Brity ovšem statečnost německých adolescentů velmi rozladila a spustili na děti takovou palbu, že už se po zbytek hry neaktivovala... Dříve než však mohl střed stolu Aragorn podpořit zbytkem (bohužel pro něj pěších) Commandos, byl už dobyt panzergranátníky.


Jediný větší rozruch na středu ještě dokázal způsobit doběhnuvší plamenometčík, ale i jej dokázali grenadíři přežít a uhájit svěřené území.


 Pak už je jen pomalé dočištování zbytků Britů, kde se velmi vyznamenává těžký minomet, který dokázal přesnou palebnou podporou velmi, velmi pomoci k výhře.


 Primární misi vyhrávají Němci, na KP vedou o neuvěřitelných 5 bodů. Tedy jasná výhra 20:0.

Hra 3# - Maximum Attrition - Armin (GB - Paras)  
Na poslední hru se přesunu do Francouzké vesničky, kde narážím na britské výsadkáře. A dopadne to tak, jak by takový střet měl historicky dopadnout. ::D Armin má hromadu paras a všechny suppporty - a navíc všechno správně paragánsky ve veteránu.

V kostce. Armin háže jako prase, já nenahážu skoro nic. ::D

Křižovatka smrti. V dědině smrti. V kraji smrti.
Hned na začátku druhého kola mi odbouchne hakl s veterány přes free arty observera a přeživší veteráni z haklu vylezou se sedmi piny (protože Armin na D6 pinů zkušeně háže za 6).


V celé mé armádě fungují pouze dvě jednotky. Motorka a střelec v druhém haklu. Zbytek je banda kreténských debilů. Kteří se buď neaktivují, případně nic netrefí či nezabijí. Strašným přeborníkem v přežití se pak ukáže britský sniper tým, který z kostelní věže trollí fakt neskutečně a NE a FAKT NE umřít.
Pravé křídlo - FUBAR.
Na pravém křídle se pokusí situaci zvrátit jednotka granátníků, která se kryta budovou pokusí přenést trochu boje k britům... aby byla prostě a jednoduše zmasakrována.


Střed se snaží trošku držet motorka s haklem, ale dva kulomety celou britskou četu zadržet nemůžou. Protože všechny ostatní německé protiútoky končí totálními nezdary. Bohužel se prodlužuje až do šestého kola, kdy britové drtivě vyhrávají na KP 8:4. Tedy dostávám strašnou prohru 0:20.

Tím jsem mimojiné Armina strašně katapultoval s 39 body dopředu až na 2.-3. místo jako mě. Ale vzhledem k tomu, že v naší vzájemné bitvě mě strašlivě rozjel, rozhodl jsem se mu přenechat druhé místo. A zároveň se tím stal i nejlepším hráčem spojenců. Nejlepším Němcem se pak stal Snorri, který i turnaj relativně s přehledem (opět ::D) vyhrál.

Org a celkový vítěz.
Konečné pořadí:
  1.  Snorri (Němci) - 47 bodů
  2. Armin (GB - Paras) - 39 bodů
  3. ✠ Potan (Němci)  - 39 bodů ✠
  4. Bagr (Němci) - 38 bodů
  5. Aragorn (GB - Commandos) - 10 bodů
  6. Mariachi (USA tankovka) - 7 bodů
Tak všem díky, že dorazili a příště snad zase aspoň v šesti.

Comments