Monzo - Virtuální modelařina

Lidé si rádi lepí modýlky. A barví, nálepkujou a tak. A někoho napadlo, že by je to bavilo dělat i virtuálně...

Monzo simuluje úplně všechno, co člověk dělá s reálným kitem. Koupíte ho, vybalíte z krabice, dáváte dohromady jednotlivé součástky se spruečka. Nakonec to celé nabarvíte a polepíte obtisky.

Zní to super, že?
Ono to i relativně super je. Aplikace nám umožní se vyblbnout s modýlky v minimu času a bez zbytečného bordelu. Je to skoro jako skládat opravdové modely. Až na dva háčky.

První je takový pochopitelný. Nezůstanou vám v ruce žádné hezké modely, ale jen obrázky na mobilu. Appka sice je umí i hezky fotit a dělat s nimi všelijaké natáčení, interakce a tak, ale stejně si jej nevystavíte na poličku.

Druhý háček je překvapivě cena. Ono skládat si virtuální modely vyjde ve finále na stejné či i větší peníze než ty opravdové.



Samotná aplikace je zadarmo, ale kromě pár freebies si samostatné kity musíte už kupovat za reálné peníze. Kromě vlastních kitů, ovšem Monzo obsahuje i licencované modely od Revellu. Takže aspoň kvalita modelů je vážně pěkná.

Podíváme se na zkoušku, kolik stojí udělat si Panthera, protože mám Panthera rád (suprise!).
Revell Panther nás vyjde na 284,85 kč
German Armor Colors 23,60 kč
Camouflage Stickers 23.60 kč
Battle Damage 53,48 kč
Dirt and Rust Stickers 53,48 kč
Numbers Stickers set 23,60 kč
Wehrmacht Stickers set 23.60 kč (a ty jsou dokonce i dva druhy) 
Tedy více než 500 kč.

A přímo opravdový kit od Revellu vyjde dokonce na míň, než jeho digitální Monzo verze.

I didnt choose a Stug life...
Monzo je teoreticky super aplikace, ovšem za divné ceny. Pracuje se s ní dobře, kity jsou hezké, možnosti práce s nimi taky, ale vyjde to finančně jako opravdová modelařina. A tedy nastává otázka, proč si za ty peníze stavět digitální modely, když si za ně člověk může pořídit ty opravdové...
-Appka na Google play-
BTW: Vtipná věc. Je to od společnosti z Brna :)

Comments