Katcher jede na turnaj - WZR Downfall 2015 (OD)

Downfall 2015 – Ogří doupě


Mno, pro mě to celé bylo tak trošku narychlo...Vzledem k problémům v skladbě armády, časovému presu a dalším faktorům jsem po dohodě s orgem vzal roster z původního Imperiálu a to tedy :

Morten Sig....Oakenfist
2 x Stopař (2xsmoke granát)
2 x Vlkomoří komando (5 pánů a jeden kulomet třídy Nabíječ)
1 x Tačící Pačice f plné palbě (10 vačic, Sheila a 2 x Vyč)
1 x 5 vačic
3 x Šedé dušice
1 x Hurikánochod

Morten dostal za Tiché vytí Infiltraci a celé to bylo takové...no, bezprostřední armáda, která má problém, když protivník vyhraje deploy a infiltruje.
Bál jsem se,že udělám zahraniční ostudu a budu snad muset něco řešit, ale jelikož PL výprava nedorazila, tak jsem se trošku víc zrelaxoval a „tolik neřešil“.

První hra je challenge, tak jako oponenta si volím Míshamishu, protože „kdy já se zase dostanu do Jihlavé.“ Nemluvě o tom, že poránu mi to nemyslí a bylo by dobré se naučit pár pravidel. Mísha hrál černou Legii v složení


Warlord (éééé, nevím)
3 x Necrolegionáři s 4 kůlometama
2 a 1 Razide
1 x Nekromutanti.

Mise : Vlkomoři drží střed a Černá ho má zabít. Vlkomoři musí vyčistit Černou. Takže deploy – infiltrace do zákopů, co nejblíže Nemrtvé zhoubě, protože nejlepší obrana je čelní útok, of kórz. Celá hra je taková trošku ozobávačka, kde se Černá legie tlačí dopředu, páchá dakka, je na ní pácháno dakka a choppa a tak nějak z toho Vlkomoři vyjdou lépe. Za povšimnutí stojí asi Morten, který si přicucne 4 nekrolegionáře, kteří ho z zoufalství ignorují a zapalují si cigaretu jen proto, aby Morten nemusel házet svůj pancíř a tím je zabil. Toto vyřešil Vlkomor s Nabíječem, který poslal do celého boje dávku a co kostky nechtěli, ano, Morten to ustál a zabil tak tarpit. V jeden okamžik se mi podařilo trošku vyagrovat víc Hurikánochodem, který rozstřílel démonického šéfa na sedm odstínů nekromasa a pak mu Razidi rosztříleli zbraňové systémy a nohy. Hra končí vítězství 15 – 5 pro Vlkomory.

Druhou hru dostávám Standu a jeho Řvoucí Vorli (CC), z čehož moc nadšený nejsem...Proč se dozvíte dále

Free Marine Warlord
4 x Volní mariňáci (Raketomety a C4 – 2 v rapid deployi a dva v infiltraci)
K9
BigBob


Zase prohrávám roll o ini. K Hurikánochodce padá Marína, scatteruje kousek dozadu. Zabíjí pár Vlkomorů a strašně zabíjí jednu Šedou dušici...Podobně se to děje na druhé straně stolu. Morten zatím ukazuje trik s luxovacím kladivem jedné skupince Mariňáků a Vlčice jsou překvapeny, že čokle mají doběh 16“ a RoA 3. Mrzuté. Víceméně bylo nějaké dakka od Hurikánochodu a Vlkomoři ukázali, že ačkoliv Maríni jsou hodně tuzí borci, takže padat mezi ně nebyl dobrý nápad. V druhém kole vyhraju ini, takže padne Západ Slunce (LoS je 12“)pokračuje dakka, nasávání a nějaké to kydlení, chudinka Sheila, co měla na tajnou misi zabít 6 pánů umírá na C4 do náruče...Hurikán se taky podívá na Boba, který je velký a tuhý a navíc toho dakka nebylo tolik. V třetím kole vhodně zahraná Vlčí past tak trošku odtáhne Mariňáky od jimi podminovaného baráčku a Standa navrhuje ukončení hry. Po chvilce počítání a teoretizování skončíme u 10 -10.

Třetí hra a to o první místo s Blaincoltem. Meh. Protože pozor změna - Kapitol.

Warlord z Těžké pěchoty
Iron Lady
K9
4 oddíly Těžké Pěchoty (Fakt Hodně Dakka)
2 oddíly Volných Mariňáků.


Prohrávám roll o ini, takže standart. Mariňáci se nainfiltrují na střed, čímž mě znemožní nějaký agresivnější postup. Meh. Pak ještě položí 4 minové pole na střed, čímž mě znemožní postup. Meh Meh. Pak ještě hodí 3 malé miny do mého deploye, čímž mi znemožní postup.
Někdo by měl opravdu omezit Kapitol na téma Dostupné výbušniny.
První akcí najde Ten Správný objective a zdrhá do deploye. Bohužel špatným směrem a tak mu Morten ukažuje Trik s Nasávacím Kladivem. Od té doby jsem značně laxní k dění na zbytku plochy (kde jsou miny) a má pozornost se úzce specializuje na Uličku Smrti, kterou prostě musí někdo projít s objectivem. V této hře jsem udělal dost chyb, už bylo docela pozdě a malé zkušenosti a neznalosti Kapitolu se trošku projevily – hodně jsem zpanikařil z těch min a věnoval jim více pozornosti, než bylo akurátní. Long story short – v třetím kole padá Morten v uličce, kam ještě přistálo 6 dalších min na zem a pouští objective. Holt Těžká Pěchota, pumpnutá na RoF 4 je zlo, zlo, zlo....Morten umřel teda na kritikály, ale i při testovacím „Dohazování“ to neprodejchal. Pechák. 
Tady je škoda, že se materiály musejí donést do deploye. Kdyby ne, tak tam stojí za bukem mimo LoS a nasává, co to dá....
Vzhledem k tomu, kolik je hodin – okolo půl desáté navrhuji přátelskou remízu 10-10, která protivníkovi stačí na vítězství v turnaji. Blaincolt to ještě posichruje splněným Secretem a finiš.

Suma sumárum 2. místo, takže se můžu vyfotit s diplmem s retardovaným výrazem a prý bude i nějaká odměna.

Mé poznatky :
  1. Napsat do Prodosu na vyjádření o pár drobností, jako miny bouchající skrz zeď a jak je to tedy s tou infiltrací, protože wording umožňuje jak střídavou, tak tu druhou.
  2. Ač jsem se bál, že jsme s Standou (CC) dali na stoly moc terénu, v finále ho bylo tak akorát.
  3. DOBARVIT VLKOMORY! A dodělat všechny countery, co člověk potřebuje
  4. Nové LojzaCut© terény se osvědčily. Nepadali, fungovali. Jediné, na čem se už ale pracuje, jsou „záslepky“ do oken, aby to občas i blokovalo LoS

Sumárně to na první pražský turnaj bylo fajn, všichni tři soupeři byli v pohodě (Někteří víc, někteří Kapitol, if you know what I mean) a obecně atmosféra byla fajn. Warzona tak, jak je napsaná / stavěná se jeví na turnaje docela dobře (Až na nějaké drobné prodosiny) a rozhodně se těším na 10.10 na výlet do Krna.
Je trošku potřeba doladit časové dotaci na hry, protože ke konci už jsem byl opravdu jemně vyšťaven a chybělo mi tam ono „jdeme si pokecat na pivo.“. Ale holt jsem musel domu.


Takže hraní zdar a příště

Jo, a odkaz na zbytek fotek : http://katcher.rajce.idnes.cz/wzr_-_downfall

Comments

Post a Comment