Warlord Games Hessian Regiment - Unboxing


Tak jsem nakonec taky neodolal a pořídil si další Němce do historického wargamingu. Znovu od Warlordu, akorát z poněkud dávnější doby.

Respektive "od Warlordu", protože se jedná jenom o repack modelů od Wargames Factory.

V krabici plastových Hessenců najdeme dohromady dost tělíček na postavení třiceti chlapů všech pěších útvarů, které Hessenci v Americké revoluci měli.

Zde už však krabice trošku lže - protože nemá dost bitů k tomu, aby se to mohlo plně uskutečnit.


V krabici je 2x Infantry sprue a 1x command sprue, kde je doopravdy těch 30 tělíček, ale možná skladba dle složek armády je následující: 30 Mušketýrů (ty můžete z krabice udělat všechny), 21 Granátníků, 13 Fusilieru (WTF! Jen 13x jejich hlava v rámci command sprue),  9 Jaegeru (9x puška, klobouků je mnohem víc... kdybyste třeba chtěli modelovat vojáky, co ztratili puško nebo nevím ::D ). Hlavně ty fusilierské hlavičky jsou pro mě osobně velké zklamání...

Command Sprue. 
Infantry sprue.
Samotné modely jsou pěkné, pózy ujdou, detaily jsou moc pěkné (i když na můj vkus moc jemné) a modely vypadají sestavené hezky. Jenom je škoda, že na každý typ těla jdou naroubovat viceméně jenom ruce k tomu určené, což poněkud omezuje variabilitu.


Z nějakého důvodu se však tvůrci snažili o variabilitu v bejzkách a tak jsou v command sprue čtyři bejzky s dlážděním. Nějak jsem nepochopil proč...

V krabici kromě modelů i bejzek je i aršík s popisem co je na spruečkách (kde ovšem soudruzi z Warlordu udělali chybu, a místo starého WGF popisu udělali vlastní, kde však ne ke všem věcem napsali popisky ::D ) a vlaječkami na vystřihnutí.




Celkově je Hessenská krabice povedená. Suprová pokud chcete dělat mušketýry, či nějakou kombinovanou armádku. Pokud chcete postavit "specialisty" už si ji budete muset s někým koupit napůl. Ale modely jsou hezké, pózy taky (i když někde moc strnulé a snapfitové) a cena je více než přijatelná. Za mě palec nahoru!


- Krabice na shopu Warlordu


Comments