KarakCon 2017 - Horus Heresy - Battle for Voss Prime battlereport


Místo klasického "turnaje" měla HH sekce na Karaku kampaňově-narativní akci Battle for Voss Prime.



Nakonec díky dropařům na traitor straně jsem musel vzít Custody a spolu s Tiercem ukázat nějaký ten zlatý déšť.

Loajalisté
Potan - Custodes, Tierce - Custodes, Torapu - Raven Guarda, Zrudi - Imperial Fists

Zrádci
Katcher - World Eaters. Michal - Alfa Legie, Rossignol - World Eaters, Robin - Knechti

Můj základní 2k list:
Talons of the Emperor
HQ1: Constantin Valdor
HQ2: Shield-Captain Tribune, the Kitten configuration
Elite1: 5x Heateron guard squad, 4x Paragon Spear, 1x Solarite Gauntlet, 5x Praesidium Shield.
Troop1: 3x Guard Squad
Troop1: 3x Guard Squad
Troop2: 3x Sentinel Guard Squad
Heavy Support 1: Galatus Dreadnought
Heavy Support 2: Caladius Grav-Tank
18 modelů na 2K!
Hra 1# - 2K - Combat Drop, Raid - Robin

Robin si jako útočník může vybrat jestli zaútočí na Zrudiho gunline a nebo půjde po Custodech - z nějakého důvodu se rozhodl pro mě. Takže mi na hlavu combat dropí čtyři knechti, kterým může čelit jen polovina mé armády - rozhodnu se pro přesně ty čtyři jednotky, které můžou knechtům něco udělat - Kapitán, Valdor, Dread a Heateroni (jááj, jedna mocná fista! :D).


Hraje se o jedenobjectiv a Robin se rozhodne, že místo toho zacouvat a střílet (protože bych jej nikdy nedohonil) tak raději se rozhodnout vyřešit to postaru a naházet nějaké ty šestky na stompy a Déčka.


Což se mu i daří a v druhém kole odpařuje na šestku zkušeně Kittena a v třetím zase Valdora. #Dobřezahrál Ale holt -1 na hit a moje schopnost dobře házet invul saves znamenají, že v čtvrtém kole dávám wipe. Ale teda vydřený a pro mě docela nečekaný.

A celkově vyhráváme pozemní části kola i na orbitě, kde v ZM jsou také Custodi.

Hra 2# - Zona Mortalis - Encounter - Ross

Torapu jakožto loajalistický warlord konstatuje, že Custodi v ZM jsou prostě jasná výhra a tak na orbitě střídám Tierce.


Naběhnuvších Požíračů Světů se relativně bojím, ale věřím tomu, že Custodi v ZM jsou výhra a hodlám nedělat Císaři ostudu. Ať se nemusím trápit s listem, beru ten z miniturnaje jen přihodím dreada a vyměnuji kapitána za Valdora.


Tady není bohužel taky moc co popisovat. Ross nemá žádné těžké zbraně a tak se mu jedním jeho křídlem profrézuje nerušeně dread, kterému nemá co udělat. A na jeho "deathstaru" termití commandy s Kharnem s dvoujicí mortis kéreš Contemptorů se rozběhně Valdor s Haeterony a i když zůstane jeden Custod a Valdor, profrézují taktéž.


Ve čtvrtém kole dává wipe. Ale mít tam Ross místo plazma SWS meltové a dreadi místo dvou kérešů fistu či tam byl Leviathan... mohlo to klidně dopadnout jinak.

Loajalisté opět slaví úspěchy jak na pevnině, tak orbitě.

Hra 3# - Between the Hammer and the Anvil, Bitter Fight - Katcher

Na třetí hru dostávám Katchera a další WE! Misi však Katcher rozbíjí svým listem (a píše o tom v propozicích! :D ) Obránce/Traitor začíná uprostřed stolu, útočník dělá lajnu podél obou dlouhých stran stolu a má zabránit zrádcům odejít ze stolu. Vzhledem k tomu, že ty Pody by tuto misi poněkud rozbili, tak se domlouváme na kompromisu. Já nepoužiji pět set bodů a Katcher pody. Co jsem slyšel, tak ve vedlejším stolu Alfa Legie x Raven Guarda došlo k podobnému konzensu, že ani jedna strana nepoužije infiltraci, ať misi nerozbije.



Není co k tomu říci - obě straně se rozběhnou na sebe a jelikož máme oba CC armády, jsou to jatka jako prase. Jinak na Critical Hit Facebooku je videozáznam prvního kola. Protože deploy od nás je 12", od prvního kola jsou charge a tím pádem v druhém kole hra končí wipem World Eaterů. Ale nutno říci, že sebou vzali polovinu Custodes a to se jinak nikomu nepodařilo.

Asi nemá cenu dodávat, že opět vyhrávají na souši i ve vzduchu Loajalisté...

Hra 4# - Mighty Moshpit, Relic - 6k vs 6k - Potan, Zrudi x Kacher, Ross

Na nedělní ráno jsou pak na programu dne megabitvy 2v2 na tři tisíce bodů na hráče. Což už je docela impozantní počet modelů. Ve středu stolu je kontejner, který se snaží obě strany získat. A do toho se počítají VP za zničené superhevíčká a charaktery - což zrovna pro custody není dobrá zpráva. :D


Na kontejner nainfiltruji Sestřičky s Jenetii a tím pádem opět začíná vcelku zčasna pořádná oboustranná frézovačka, kdy na obou stranách se oddělávají modely po lopatičkách. Hrdinné sestry poté posílí i kapitán Kitten s Custody, ale o drsném masomlejnku na středu stolu svědčí fakt, že na něm přežije jen Sestra přestavená s jedním woundem, jeden custom a v tratolišti krve se válí i veliký kapitán Kitten.


Zajímavým se stal charge Angrona do jednotky haetaronů, kdy Ross poznal, že ti Custodi jsou fakt tuzí v okamžiku, kdy mu zabíjejí primarchu. Ale zůstal z fightu jeden Custod. A že primarcha za 400pts skoro zabil jednotku za 530 mi přijde jako furt relativně fér a balanced...


Inu ve čtvrtém kole máme kontejner, Valdor žije, Jenetia, Fistí Praetor žije a WE velení i Angron jsou mrtví a stejně tak většina jejich pěšáků a vozidel. Traitoři házejí ručník do ringu, protože  je nám všem jasné, že další kolo by to byl jen jejich wipe.


U druhého stolu to nebylo o moc jiné a tak si Imperiální síly připisují další vítězství. Již čtvrté v řadě a tak se zcela nekompromisně stali vítězi v bitvě o planetu, když dokázali udržet všechny tři orbitální platformy, ustát výsadek heretiků a přejít do naprosto zničujícího protiútoku, který kacíře z planety vyhnal.


Tak zase příště. A třeba budu hrát i něco modrého, ať trapně nerozdávám samé  wipy jako s Golden Boyz. :D

Comments