Test of Honor - První dvě mise z kampaně


„Velké pohromy vznikají z malých příčin.“



Po smrti svého otce a hlavy klanu se vydali jeho jediné dvě děti, syn Takeši a dcera Azumi, zpět na rodový hrad s totožným cílem. Převzít vládu nad rodem. Takeši protože mu náležel dle práva, Azumi protože věděla, že pro klan bude nejlepší, když v jeho čele nebude nečestný Takeši.

Azumi a její věrní.
Osud tomu chtěl, že oba sourozenci se setkali na cestě s hrstkou svých věrných Ashigaru, kteří se rozhodli nehledět na nějakou rodovou politiku, ale zůstat věrní svým pánům, kterým sloužili doposud.

Takeši a jeho pěšáci.
Několik slov mezi slov mezi sourozenci skončilo tak, jak se dalo očekávat. Šarvátkou.


Oooo, Soundtrackó!

Kartó referenčnó



Po několika nepřesných vystřelených šípech a kulkách, nakonec střetnutí dopadlo tak jak muselo. Duelem mezi sourozenci.






Tanec smrti byl dlouhý a vyrovnaný mezi oběma urozenými mistry meče. Většinu času měl navrh Takeši , díky ne úplně čestným trikům, které na svoji sestru zkoušel.


Válečná štěstěna je však vrtkavá a stačila jedna malá chybička, kterou Azumi ve správný čas využila a Takeši skončil v kaluži vlastní krvi. Krev však není voda a Azumi svému bratrovi darovala život, výměnou za jeho potupu s kterou bude muset dál žít.


Takeši však nehodlal věci nechat jen tak a rozhodl se své sestře pomstít a v noci ji přepadnout v provizorním cestovním táboře.


Oba sourozenci na svůj další střet dokázali shromáždit více vojáků i se ke každému se přidal jeden samuraji, který byl odhodlaný podpořit jejich nárok na vládu.




I když se Takeši ukázal jako obstojný šermíř proti komukoliv kromě své sestry a dokázal se probít skrz Azuminy kopiníky do středu tábora, jeho samurajský přítel takové štěstí neměl a znovu posloužil jako ukázka nesměrného bojového umu Azumi, když byl prakticky bez boje rozsekán na kusy její katanou.




Pro změnu Azumim samurajský přítel byl sice přepaden Takešiho kopiníky v lese mimo tábor, ale k překvapení všech tento střet přežil a dokázal i proti přesile pík obstojně bojovat.


Takeši tak věděl, že pokud chce dnes v noci zachránit svoji čest, musí se z novu utkat v duelu se svojí sestrou.


Bohužel pro něj, duel dopadl stejně jako o den dříve.


Pro Azumininy síly pak již nebyl problém rozehnat do noci vojáky svého bratra. Naštěstí pro něj, noc a zmatek z proběhlé šarvátky alespoň posloužil jako odvedení pozornosti, aby se zraněný mohl odplazit do bezpečí z tábora pryč.


Jeho sestra mu připravila během krátké doby dvě ponižující lekce, ale on rozhodně nehodlal věci nechat jen tak!

Comments

Post a Comment