ETC 2018 Zagreb - Pár slov od kapitána


Tak nám skončilo ETC paní Mullerová. A jaké to bylo? Dobré!

Než se já či zbytek týmu dostaneme k tomu, sepsat nějaké reporty (zatím je jenom Katcherův ze singlu, jež již vzbudil nemálo slz), tak dám pár slov z pohledu kapitána.

Asi se nemá cenu příliš rozepisovat, že jsem o kapitánství vlastně nestál, udělala to zlá komunita "převratem ze spod" a kdyby mi někdo před rokem řekl, že budu ETC kapitán, tak bych si ťukal na čelo. Ale co, stalo se.


Složení CZ týmu bylo následující: : Král Stannis the Manis Potan, pobočník krále Binos, rytíři Katcher, Torapu, Krw, Asghar, Robin, Tierce. Panoš Grindel.

Nebo méně retardovaně.
Kapitán: Potan (Custodes)
Fórum sekretářka: Binos (IG conscript spam)
Hráči: Katcher (Tau), Torapu (DE/Eld), Krw (Nurgle), Asghar (Nidi), Robin (Knechti), Tierce (Jeliman Parking)
Nehrající hráč: Grindel (Pivo)

Nakonec složit tým nebyl vlastně žádný problém, a bylo i pár náhradníků, kterým to bohužel časově nevyšlo. A i po letošku se už ozvali další lidé, kteří by chtěli jet. Takže netřeba se bát, Czech Team na ETC 2019 v Srbsku bude nejspíše bez problémů složen a ještě budu muset i vymyslet jak vybírat kdo teda pojede a kdo ne. Jména nedám, kdo se chce stigmatizovat, že chce na ETC s Potanem a retardy, nechť tak veřejně učiní na Hofy. :D

Nás cíl na týmovce byl jasný. Neskončit hůř než poslední tým. Byl to takový funky cíl, protože ono nešlo skončit hůř než minulý tým. Bonusový cíl A bylo uhrát tři body, ať máme i o bod víc než Čecho/Španělé loni, který nám prostě těsně utekl a štěstíčko nepřálo. Ale jak mi řekl na obědě rumunský kapitán, "vám stačí jenom dva body, pak budete mít jako oni loni a jako bonus nemáte v týmu assholes a i to je posun."

Bonusový cíl B bylo být "tým cool guys" co nic nehrotí, jsou friendly a lidi se na hry s nima budou těšit, protože ví že to bude fajn a zábava. Vybudovat si takovou pověst jak mají třeba Irčani. Inu řekl bych, že k tomu máme dle reakcí i vcelku pěkně nakročeno!

Our glorius tým.
Kolo 1# - Rumuni

Na hru s Rumunama jsme se příliš netěšili, po tom menším incidentu, co udělal Chaindler loni. Fakt, že na začátek párování přišel Chaindler a začal vykřikovat, že se jim nemáme za co omlouvat, že oni jsou čuráci a kokoti (což si nejsem jistý, nakolik to tento slovanský výraz srozumitelný pro Rumuny) tomu příliš nepomohl, ale nakonec byly křivdy minulosti urovnány.

S Rumuny jsme, bohužel jak to byla první hra, ještě neměli v merku párování, výběr stolů "pro tým" a takové věci a tak to bylo takové do kopce od začátku hraní. A nakonec tedy dostáváme výklep (116) 2 - 0 (44) a můžeme začít jet sestup naší ponorky.

Fun fact je, že Rumuni na nás měli nachystaný po loňských zkušenostech šachové hodiny, ale protože jsme dle kapitána vypadali "jako nice guys" tak byl rozkaz zrušen, ale nedostal se zjevně ke všem a tak komicky jenom Rumun co hrál proti Robinovým třem knechtům hrál s hodinama. :D

Ale Rumuni jsou fajn týpci a nakonec v našem interním týmovém hlasování porazili těsně Turecko a dostali od nás hlas za nejvíc friendly tým. Což vzhledem k tomu, že letos nám psal o Rumunech Uzmnetosere na hofyland: "No loni my prislo, ze se proti nim hralo fakt nedobre. Ze vsech tymu nejvyssi koncentrace kokotu. Ale muze to byt jen muj pocit." tak jsme očekávali mnohé, ale toto ne. :D

Kolo 2# - Němci

Na druhé kolo dostáváme Němce - Těžko říct čí tým byl překvapenější, že spolu hrajem. My nevěřícně koukali, Němci nevěřícně koukali a bylo vidět, že tohle fakt nečekali. :D

K tomu není moc co říct - prostě Němci hrají naprosto jinou hru (však mají sebou i tři nehrající hráče, co prostě průběžně chodí zapisovat výsledky online do tabletu a ptají se hrajících, jak to vidí s body v kterém kole) a byl to prostě Blitzkrieg, kde jsme jenom koukali co předvádí.

Ale musí se jim nechat, že hráli "tvrdě, ale fér" ale skutečně fér a i když jsme se toho lehce báli, byly to pěkné hry v pohodě.

Dostáváme však nekompromisní blitzkrieg (138) 2 - 0 (22).

Kolo 3# - Slovinci

Na sobotu dostáváme Slovince, které víme, že prostě porazíme. I když i tak jsme asi úplně nepotřebovali od Chaindlera slyšet motivační, "když neporazíte ani ty Slovince, tak běžte dát figurky na charitu," ale co už.

Nakonec se teda podaří, ale kostky nám i tak nepřáli a já si svoji dvacku fakt musel smutně odedřít. Přesto však výhra (58) 0 - 2 (102) pro nás.

Kolo 4# - Nizozemci

Po Slovincích však dostáváme Nizozemce, kteří dostali rekt od Anglie a Ruska, a opakuje se tak situace s Němci, kdy dostáváme ještě větší rekt (140) 2 - 0 (20). Kdy máme samé prohry a jediný kdo přinese body je Binos (8) a pak já s Katcherem a Torapem (všichni po 4).

Nizozemci nám povídají vtipné historky se hry s Rusi, kdy všichni jenom žasneme nad tím, jak jdou ohýbat pravidla této hry. A taky jsou překvapení, že s Čechy hráli loni a že letos jsou ty hry dle nich  prostě mnohem víc přátelštější a v pohodě a kapitán nám pak v neděli po několika minutovém monologu oznámí, že od Nizozemců dostáváme hlas pro nejvíc friendly tým.

Torapu Irům závidí jejich kapitána.
Kolo 5# - Severní Irsko

Na Irčany trénujeme nočním výletem do klubu (o operaci wingman se bude myslím vyprávět ještě dlouho! :D) a následně na ubytování pouštěným irish punk/folku a pitím whiskey. Nic jsme nepodcenili!

Ovšem to sportovní štěstíčko nepřálo. Já končit v pátém kole přinesu 6 bodů místo nuly v sedmém, kdyby Katcherovi nevybouchl soupeřův knecht do ksichtu tak přinese malou výhru místo nuly, atd.

Nakonec taky dostáváme (49) 0 - 2 (111), ale hry byly fajné a nebyl to sealclubbing jako od Němců/Nizozemců a do konce pořádně nevíme, jak to dopadne.

Kolo 6# - Turecko/Itálie

Na poslední hru dostáváme tým Turecko, který je však z poloviny zaplněn Italy, protože poloviny Tureckého týmu nedostala vízum do EU. #Blbý

Jako s Irskem vyrovnané hry a do poslední chvíle není jasné, jak to dopadne. Abychom nedostali prohru (61) 0 - 2 (99), stačilo kdyby Katcher hodil zkušeně 4+ o začátek a přinesl domů dvacku.

Takže z šesti her nakonec jedna výhra (i když dvakrát nechybělo moc!), která nám stačí na to neobsadit poslední místo. Hlavní cíl tedy splněn, splněn i sekundární cíl B a bonusový rumunský sidequest. A bez Pellona a Torrada!


Závěrečné poděkování

Inu, na závěr bych chtěl poděkovat všem členům mého týmu, že za celý turnaj nebyl ani jeden problém, který bych musel jako kapitán řešit či se musel volat rozhodčí k nějakému problému. Co jsem pochopil, není to vůbec automatické. A já jsem rád, že se naše účast obešla bez incidentů.

Z členů bych chtěl zvlášť poděkovat Katcherovi s Tiercem jako dedikovaným driverům a Binosovi, že se ujal funkce sekretářky na ETC fóru a vyřizoval pro tým všechny potřebné organizační věci.

Dále si díky zaslouží Matouš z Gamemat.eu, že byl naším i celkovým sponzorem ETC.

Poděkovat bych chtěl i Ulrikovi, že dělá (semi)kompetetivní turnaje v Ogřím Doupěti, takže bylo kde si (i když přes sklo a z odstupem dvou metrů) osahávat listy a české metagame drží více (zaostalý) krok se světovou a lidi v Praze si můžou vybrat zda choti na "tvrdé či měkké turnaje" a nikdo tak nemá potřebu cpát svůj styl druhé straně..

A pro někoho to bude překvapení, ale v děkovacím odstavci se ocitl i Chaindler. Trošku jsme se obávali, jak nám bude "kazit dovolenou" ale kromě dvou excesů s Rumuny (které si asi tak nějak bohužel nemohl odpustit, ale co) byl v pohodě a pozdější dny se i snažil být k ruce a dělat trochu neoficiálního nehrajícího hráče.

A na závěr samozřejmě poděkování komunitě, že "byla za námi" a držela nám palce. Ukázka toho, že se správným přístupem jde vše.


Za rok v Srbsku!


PS: Těch -50 penalty bodů máme za to, že jsme do rosterů zapomněli napsat Power Levely. #Sestane :D

Comments