Apokalypsa 16K - Bitva o Ichar IV

Lákací banner.
Na sklonku roku 2014 se v Ogřím Doupěti konala na předměstí jednoho z měst Icharu IV apokalyptická bitva mezi imperiálními silami složených z řad Ultramariňáků a pomocných jednotek gardy, proti nekonečnému zástupu tyranidů.

Byla to relativně malá apo - 4 hráči a na každého 4000pts. Zájmy Impéria jsem bránil já se svojí Ultramarínou (a její auxilii) spolu s Katcherem a jeho Elysiánskými výsadkáři. Proti nám nastoupila Hive Mind řízená Goranem a Sihajou.

4K pts je opravdu jenom takhle málo...
Tyranidi měli ohromné množství brouků (jak monster, tak gauntů a nějaké ty formace), Katcher vytáhl (such suprise!) hromadu letadel se sebevrahy na palubě, doprovázených Lancer Knechtem a já Calgara s dvěma Honour Guardami, Terminátořího kapitána s doprovodem, Contemptora,  dvě jednotky sniper scoutů, tři taktikály, družstvo assauluťáků. Jako gardistická výpomoc přispěchala četa s veterány a stormtroopery, kterým velelo velké velení a Lord komisař(ka). Heavy Metal obstarávaly dvě baterie Bazilišků s Wywerou a hlavně LoW  Malcador Infernus! A takovou hromadu brouků si nemohli nechat ujít ani dva inkvizitoři Ordo Xenos a kolemjdoucí člen Ordo Malleus.

To že soupeř začne lézt na stůl je velmi dobré znamení.
Jako assety jsme si dali TROPHY KILL na tyranidího Swarmlorda (protože forging a narrative!), BOMBARDMENT pro Elysiánského velitele (protože navádět z letadla dělostřelectvo je sakra cool) a RELIC WEAPON pro Calgara ('cause fuck you, thats why ::D).

Mise byla Meatgrinder a imho dostála svého jména. Událo se toho hodně a moc se ani nedá popsat co všechno se stalo - tedy spíš než nějaký battlereport následuje sled obrázků a k tomu nějaký popis nejpamátnějších momentů.

V kostce by se dalo říci, že naše levé křídlo padlo pod náporem genestealerů, ale na druhou stranu jsme se probojovali na oplátku skrz pravé křídlo pomocí Taťky Šmouly a Knechta. Hru pak rozhodl hrdinný kapitán první kompanie, který zakontestil tyranidí domácí objectiv a Knecht, který rozšlápl Swarmlorda (a vypadali z něj tedy díky assetu celé 4 VP).  Ale jinak to byla po celou dobu velmi, ale velmi vyrovnaná hra a Impérium vyhrálo jen díky těmto dvoum věcem o 7VP.

Startovní čára.
Startovní čára.
Startovní čára.
Da Flembapanza!
Mocný Malcador Infernus si za celou hru ze svého Chem Inferno Gunu střílejícího 18" torrent Hellstorm templátu of Doom and Death vystřelil pouze jednou. Vícekrát to chudák nestihl.

Hodně moc brouků.
Calgar už se těší na fisting!
Elysiánci již naskakují do mašin.
Imperiální linie.
Death from Above!
Death from Above!
Fisting is near!
Obě dvě Honour Guardy si počínali velmi dobře. Calgarova prošla za hru Mawlocem, blobem gauntů a třemi Carnifexi - beze ztrát! Druhá se prosekala dvěma bloby gauntů za cenu poloviny jednotky (protože neumím házet 2+ armor save).

The Good, the Bad and the Ugly.
Derp.
Střed stolu.
Malcador!
Rytíř Kopiník!
Katcherův Lancer Knight si vedl také velmi dobře. Neustále mu dělala bubble wrap jednotka asalutáků, takže ho nemohli tarpitnout gaunti a mohl si vybírat své cíle. Rozkopal Hierodulu (a sebral Calgarovi slávu přímo před nosem) a zašláp i Swarmolrda (a znovu připravil Calgara o slávu).

Avenger!
Tučňák!
Imperiální zázemí, které nebylo až tak impériální.
Raveneři s Red tErrorem.
Tyranidi se pokusili o diverzi a do imperiálního deploye napadalo pár spór a vyhrabal se nějaký ten mawloc a Raveneři. Vajíčka na stole strašila většinou do konce hry, ale pěší somráci byli smeteni spravedlivým hněvem Císařovým!

Bazilišek byl mezi těmi flamestormy, apo barážemi, Déčkami a podobnými zvěrstvy docela neškodné zvířátko...
Gardisti se těší na první zářezy!
Terminátoři se teleportují do týlu nepřítele.
Možná to však nebyl úplně nejlepší nápad...
 
Letecká převaha byla jasně na straně Impéria.
Imperiální Garda na levém křídle dělalo to, co umí garda nejlépe. Zemřela čestně při plnění svých povinností.

Jatka ve středu stolu.
Postupující Honour Guarda.
Ani ta druhá si nevedla špatně.
*pjů pjů*
*pif paf*
"Držte ty gaunty dál od Knechta!"
Meet your doom!
Tyrannofex nakonec hru s (asi) dvěma woundy přežil.
Malcador těsně před výbuchem.
Nic netrvá věčně, ani Malcador Infernus ne. Naštěstí jeho výbuch doprovázel jen velmi malý atomový hříbeček aneb hodil jsem na Catastrophic Damage jedničku.

Taková velká placka a nic neudělala...
Nějaká podliak mně vyfotil mým vlastním mobilem!
Knecht aka Party Crusher.
Marneus nebyl snad ani na okamžik Marný Kus.
Mírně zaikfikované nádraží.


Katcherův blob, který mně "jistil zezadu".

Smrt na nožičkách.
Gardisti se prosekávají skrz carnifexí formaci a Knecht v pozadí mlátí Swarmlorda.
You may corrupt the souls of men...
Posledním významným momentem hry bylo, když na objectivu v tyranidím deploy zůstal stát sám kapitán obklopený mrtvolami svých bratří. K velkému údivu však nepadnul, ale vytrval a zničil Císařovi nepřátele!

...But I am steel! I am doom! I march for Macragge, and I know no fear!
Po zhruba osmi hodinách hra po třech kolech skončila. Díky kontestaci objectivu kapitánem a zašlápnutí Swarmlorda jsme vyhráli o 7 VP - jinak byla po celou dobu hry vždy ve VP remíza. Jak na stole nebyl žádný titán či jiné veselosti, které by rozdávali D placky to tolik neutíkalo.

Kromě mého mobilového blikání na apo fotila i občasně Mia, Goran se Sihajou a Dragoth, který je zatím jako jediný už stihl zpracovat. Doobjevšivší fotografie buď pak doedituju přímo sem, čim jím věnuju vlastní příspěvek...

Na závěr už jen slova Elysiánského velitele: "Elysians! What´s your job? - To stay airborne and let the Papa Smurf and Ultras do all the dying!" *Blood On the Risers starts playing*




Comments