Necromunda: Velký Zátah - Policejní report no. 7


To serve the Emperor. To protect His domains. To judge and stand guard over His subjects. To carry the Emperor's law to all worlds under His blessed protection. To pursue and punish those who trespassed against His word.

  6.125.015.M3
Přestřelka s Van Saarským gangem Chemgeneers

Dnes jsme měli sakra smůlu. Byli jsme jen čtyři - desátník Schmitt se stále léčil ze svých předešlých zranění. Nečekali jsme žádné problémy - šli jsme částí underhivu, která neměla patřit žádnému gangu. O to větší bylo naše překvapení, když se na nás spustila palba. Dokonce i z plazmové pušky!

Klid před akcí.
Naše patrola se rychle vydala krýt k blízké barikádě ze sutin a opětovala palbu na trojici gangsterů, kteří se z nenadání vynořili v blízké budově. Velmi nám chyběla podpůrná kulometná podpora, ale takový je už život.

"Incoming!"
Ale i tak se nám podařilo útok přežít a opětovat velmi zručně palbu. Jeden ganster byl postřelen a dokonce se i přizabil pádem z patra a z boje byl vyřazen i střelec z plazmy! Zaujali jsme pozici na barikádě a opětovali palbu na vše, co se v okolí pohlo.


Plán to byl jednoduchý, ale začal se velmi rychle bortit. První problém byla plazmová pistole seržanta Steinera. Při prvním výstřelu se bohužel přetížila a explodovalo jí chlazení. Menší explozi naštěstí ustál seržantův carapace armor. Bohužel ta stejná situace se opakovala ihned poté, ale tentokrát už seržant Steiner tolik štěstí neměl a výbuch jeho zbraně jej vyřadil z boje.


Okamžik před přetížením Steinerovy plazmy.
Problémy se zbraní měl i enferocer Jäger. Jakožto nováček se ještě neumí pořádně starat své zbraně a tak se stalo, že se mu zasekla při prvním výstřelu bolt pistole a hned poté i brokovnice. Naše palebná síla byla tedy velmi, ale velmi zredukována.


Když se k nám začali přibližovat ostatní gangeři, bylo jasné, že musíme udělat protiútok na obušky. Do předu vyrazil kryt štítem jen desátník Winter - enforcer Jäger se bohužel opět projevil nováčkovsky a ztratil z nepřátelské střelby nervy a místo útoku se jen krčil za barikádou.


Útok desátníka Wintera byl na chvíli přerušen zákeřnou střelou nepřátelského odstřelovače, ale jako správný drsňák se ze zranění ihned vzpamatoval a pokračoval v útoku. Ovšem nebyl jediným tvrďákem na ulici. Velmi těžkým na zabití se ukázal nepřátelský střelec z plazmy. I když byl jednou vyřazen z boje, dokázal se zvednout a přestože utrpěl další dvě zranění, odmítal odpadnout.


Bohužel, útok se nepodařilo uskutečnit, protože jsme opět byli odvoláni na základnu. Zkoušel jsem náš ústup pozdržet, ale bez seržanta, se zraněným Winterem a Jäger bez nervů to byl marný boj.

Na základně nás čekal šok. Seržant Steiner převoz zpět do okrsku nepřežil a během cesty podlehl svým zraněním... Ale díky umu našeho chirurga a lásce našeho Boha-Císaře byl z klinické smrti probuzen a může dále sloužit pro Jeho slávu.

Císař ochraňuj! 
Desátník Hans Josef Wagemüller, zastupující velitel hlídky.

Comments