HH : Drop Pod Assault


Horus Heresy Dwop Pwod Affault, teda Drop Pod Assault

"Kdysi dávno, před dávnými a dávnými lety Horus zradil Císaře, vylikvidoval své bývalé spojence a vrhl se, zuby drápy na Terru... A jak? No přeci drop pody!"




Toliko asi k ději, protože všichni stejně víme, jak to dopadne. Ale k hře samotné – zde se chopíte role kapitána jedné z Legií – buď Loayalisté či Zrádce. Z každé strany jsou na výběr 3 Legie, které mají rozdílné ingame bonusy...

Ale k hře samotné. Víceméně se jedná o ripoff dvou věcí – a to staré dobré Farmville na téma "Stavíme si vesmírnou základnu" a poté Tower defence na téma "Ničíme základny nepřátelských soudruhů."

Obě dvě části hry do sebe překvapivě zapadají docela pěkně a to tak, že se člověk nenudí. Kopne do techmariňáka, aby začal stavět, a než se to postaví, tak se vymlátí nějaké random základny a nějaké hráčské. Ono je to celé totiž MMO PvP, samozřejmě. Ale proč měnit věci, které fungují?


Jsou zde víceméně dvě suroviny – Energie a Munice, každé potřebné na jiné upgrady či spouštění útoků. Ty se generují časem nebo právě nájezdy na nebohé další chudáky. Je zde vcelku pěkná možnost customizace skrze různé relics, které občas padají z randomizéru...

Stylizace do Horus Heresy je, ruku na srdce, kulervoucně udělaná. Každému fanouškovi hranaté doby, kdy po bojišti jezdí Glaive a pobíhají Cataphractii zaplesá srdce a intro s Reaver titánem je také značně slušivé. A soundtrack je také pěkný, jen po hodině hraní tu epickou hudbu vypnete.

Vzhledem k konceptu celé hry je největší problém v jedné věci – ano, je to online a ano, žere to internet, takže hraní například v metru bohužel odpadá. Také to žere baterky a trošku výkonější mobily se můžou trošku zahřívat. Ale jinak optimalizace pro běžný život kancelářský so far so good.

Hra je postavená, pozor změna, na konceptu free-to-play, pay-to-play-faster aneb Mechanicum verze "goldíků", které vám urychlují stavby budov a jednotek.


V součastné době je to asi nejzábavnější hra, co z světa W30K/W40K vyšla. Není to ubíjejí, na rozdíl od Regicide anebo špatný ripoff jako třeba Storm of Vengeance.

Hodnocení : 4,5 z 5 orlic

Comments