Alien vs Predator: The Hunt Begins Boardgame - Unboxing


Dostala se mi do rukou krabice nové hry od Prodosu - dlouho očekávaná (a odkládaná) deskovka/wargame Alien vs Predator: The Hunt Begins Boardgame.

A nutno říci, že to je panečku POŘÁDNÁ krabice, vážící neuvěřitelných šest kilo. Člověk za své peníze rozhodně dostane spoustu materiálu.

This shit is huge!
Většinu váhy a krabice zabírá hromada kartonových koridorů, místností, ventilačních šachet aneb prostě podkladové hmoty. Z kartonu je i pak hromada různých menších žetonů pro hru - indikátory akcí, životů, blipů a podobně. Množství žetonů dokáže s přehledem zahanbit i leckterou hru od Fantasy Flight Games, které jsou proslulé hromadou žetonů mnohdy jen pro "možnost přidat žetony" do hry. Žetony jsou standardní kvality jak je člověk zvyklý u drahých západních her.

Kromě žetonů je v krabici i několik desítek herních karet, které jsou takové dobře provedené, jen na můj vkus mohly být poněkud barevnější a přehlednější v tom, které patří k jaké frakci. Všechny jsou totiž vyvedené v černé/hnědé v grimdárkovém stylu majícím imitovat práci  H. R. Gigera (což se jim daří) ale z herního hlediska to není tak chytrý tah, protože si člověk musí dávat sakra pozor, co je který balíček.

Box full of SWAG.
Po vybalení věcí začnou i zabírat poněkud více místa než jako tovární výlisky a skoro se nevlezou do krabice i přes její obří rozměry. ::D

Kromě hromady kartónů, karet, kostek, pravidel a podobně jsou v krabici přítomny samozřejmě i modely pro všechny tři frakce - 15 vetřelců, 5 koloniálních mariňáků a 3 predátoři. Modely jsou ještě ve stylové kartonové krabici uvnitř velké krabice, což jim přidává ještě o trošku větší swáž.

Modely jsou velmi pěkné a i se dobře a snadno lepí. O nich a samotné mechanice hry si však povíme někdy příště.

Už jsem i nějaké testové hry odehrál a zatím po pravidlové stránce hra vypadá docela sympaticky. Základní mechaniky jsou jednoduché na pochopení a jednotlivé frakce se svým gameplayem hodně odlišují. A přítomnost dvacetistěnky osobně vnímám také jako plus.

Musím přiznat, že mám zatím z Alien vs Predator: The Hunt Begins jen dobrý pocit. Krabice je velká a plná pěkných věcí, modely jsou opravdu hezké a detailní a dokonce i ty pravidla vypadají dobře, i když se zahraniční recenze v tomhle názoru docela rozcházejí.

Kdo by si chtěl v brzké době (pod mým pomocným dohledem) hru vyzkoušet, může třeba na Nazgul Cupu či na PragoFFestu v rámci Wargameconu.

V příštím díle (dáli bůh Císař příští týden) AVP série se detailněji podíváme na samostatné modely.

Recenzní krabici mi věnoval internetový obchod Piece of Terrain, který hru i s rozšířeními prodává. V případě, že se rozhodne si tuto hru pořídit, můžete tak učinit například nákupem z jejich stránek.



Comments