Alien vs Predator: The Hunt Begins Boardgame - Modely


Nabarvené modely by Erebi Miniatures.
Mnozí si jistě pamatují, jak jsem psal o unboxingu nové AVP hry. Teď se podíváme na její modely.

Modelů v základní krabici je požehnaně - 5 mariňáků, 15 vetřelců a 3 predátoři. Všechno to jsou opravdu velmi kvalitně zpracované modely s množstvím (i často velmi jemných) detailů.

Návod ke slepení kickstarter verze.
Zde ovšem záleží jestli máte "první kickstarter krabice" či už novou verzi. Kromě toho, že se fyzicky zmenšila samotná krabice, se i změnili i některá spruečka modelů. Marína a vetřelci se nezměnili - je to torzo a přidělávají se k němu ručičky. Což je fajn a je to takový "lepší snapfit" což ovšem na něm není na první pohled, ale modely se tak v pohodě lepí dohromady. Horší to bylo s alien infant warriory, kteří měli k nalepení pouze ocas - takže člověk nemohl měnit pózu a ani ten ocas nešel moc polohovat... Ale úplně nejhorší na tom bylo, že nějaký idiot dostal skvělý nápad, že do formy se budou lít ze zápěstí - takže bylo třeba odstraňovat nálitek mezi vcelku tenkými a křehkými prsty.

Stará x nová verze.
Naštěstí i někomu v Prodosu došlo, že to je demence a nové modely již mají nalévání z ramen - což taky není úplně ideální, ale rozhodně krok vpřed. To je i celý model - dostal nový typ ocasu (které jsou jinak jenom divně zkroucené) a odjímatelnou hlavičku. Takže je s vetřelci i najednou mnohem lepší polohovatelnost. Některé hlavičky navíc mají i vysouvací čelist, což je prostě krásné :)

Mucík :-*
Co se týče měřítka, jsou modely na konkurenční 28mm docela velké, ale přišlo mi, že se snaží držet true scalu a nejít do "hemrové" heroicu a tak ani mariňácké modely, nevypadají jako opice. Na obrázku níže, si můžete podívat na srovnání velikosti: Colonial marína, Bolt Action Němce, Infant Aliena, W40k Arbitra, Predatora a W40k Ultramariňáka.

Porovnávačka.
Je vidět, že úrovní detailů si Prodos nezadá s většími firmami a proporčně jsou na tom modely také velmi dobře.

Porovnávačka 2#.
Vzato kolem a kolem jsou AVP modely prostě super a nemám jim téměř co vytknout - snad jen původním vetřelcům výše zmíněné věci, které však už Prodos opravil a pak absenci jakýchkoliv bitů. Všechno je bohužel jen lepší snapfit, takže nejsou žádné bity. A přitom by snad nebyl takový problém tam přidat pro predátory přidělávací plasmacaster či mariňákům hodit navíc ruku s brokovnicí...

Nabarvení vetřelci by Erebi Miniatures.

To by bylo k modelům asi vše. Jsou prostě pěkné. ::D Příště se podíváme na samostatnou herní mechaniku a pak na jednotlivá rozšíření.

AVP modely barvil Zbyněk "Erebi" Šibal, jehož další tvorbu si můžete prohlédnout na jeho blogu.

Recenzní krabici mi věnoval internetový obchod Piece of Terrain, který hru i s rozšířeními prodává. V případě, že se rozhodne si tuto hru pořídit, můžete tak učinit například nákupem z jejich stránek.


Comments