Test of Honor kampaň - Ninjové útočí



Azumi a Takeši se znovu setkali v poli se svými věrnými - tentokrát o rodinou zbroj jejich otce. Kdo by ji získal, jistě by tím pomohl svému nároku na nástupnictví.


Obě warbandy se shromáždili před domem, kde bylo vzácné brnění uloženo a chystaly se na střet, když v tom...


... ze tmy vyletěl šuriken a odrazil se od brnění (pro tuto chvíli) štastného Ashigaru.


Střet dvou sourozenců o dědictví měl nečekaný zvrat v podobě třetí síly, která sledovala svoje vlastní zájmy!


Na nic nečekajíc oba sourozenci pobídli své vojáky kupředu a na středu bojiště se vytvořil chumel bojujících všech proti všem.


Velmi brzo však běžní vojáci pochopili, že souboj jejich samurajských pánů a mistra ninjutsu je nad jejich platové ohodnocení a každý kdo se přiblížil k bojující trojici mistrů meče se brzy vypotácel zkrvavený ven. Pokud patřil k těm šťastnějším....


Zatímco se zrak všech upíral na souboj urozených sourozenců a velitele ninjů, jeden z maskovaných bojovníků toho využil a proplížil se mezi vojáky až ke vchodu do domu, kde si jej až všimli Takešiho arkebuzníci. Ale osud byl na straně ninji, který už byl připraven schytat smrtící spršku kulek, ale naštěstí jednomu s mušketýrů se jeho zbraň roztrhla v ruce!


Když viděli, jaké měl ninja štěstí, vyrazila k němu skupinka Azuminých kopiníků, ale jejich neohrabaným zbraním se ninja hbitě vyhnul.


Na středu Azumi již potřetí v řadě vyřídila v duelu svého bratra a v ten moment velitel ninjů pochopil, že jeho úkol je splněný -  jeho muž měl již brnění v domě  a nebyl důvod dále bojovat se schopnou a udatnou samurajkou.


Odpoutal se z boje a vydal se krýt domovní vchod před nepřátelskými vojáky, aby měl jeho muž čas utéci s jejich kořistí - dům nakonec musel bránit nejen proti kopím a šípům, ale nevyhnul se dalšímu souboji se samurajkou. Se zkrvaveným obličejem, zlomenou nohou, pořezanýma oběma rukama, rozseknutým obličejem a šípem v hrudníků byl ninjovský velitel o hodně slabším soupeřem než na začátku boje, ale přesto dokázal odolávat samurajskému hněvu dostatečně dlouho, než se jeho muži a následně i on nerozplynuli do noci.


Když se pomlácený Takeši zvedl ze  země, vyměnil si rychlý pohled se sestrou. Oba věděli, že musí odhodit (alespoň na čas) svoje spory stranou a jít získat zpět svoje rodové dědictví, pokud má jejich čest mít ještě někdy nějaký význam. 

Comments